Relatii autentice!

Reflectand la relatiile mele...

M-am oprit pentru cateva momente din activitatile zilnice pentru ca mi-am propus sa reflectez la relatiile mele cu ceilalti si modul in care se desfasoara acestea. Am realizat cat de multe tipuri de relatii exista in viata mea: relatia de familie, cu partenerul de viata, de prietenie, de afaceri cu furnizorii, relatia cu colegii mei din toata Europa, relatia comerciala cu clientii mei, cu superiorii mei ierarhici, relatia cu autoritatile… si poate mai sunt si altele care nu imi vin acum in minte.

Mi-am pus intrebarea: Ce este important sa stiu in modul cum gestionez aceste relatii, pentru a fi asa cum imi doresc eu?    

  • Cat de importanta este pentru mine o relatie?
  • Ce sunt dispusa sa fac pentru a o intretine?… tinand cont de principiul ca relatiile se cultiva.
  • Cat timp vreau sa aloc unei relatii?
  • Ce pot eu sa-i ofer celui cu care relationez?
  • Ce-mi doresc de la relatia respectiva?

Si lista intrebarilor ramane deschisa…

Esential pentru mine in orice tip de relatie este sa imi amintesc din cand in cand sensul cuvantului „relatie”,  adica – legatura, conexiune, raport. Aceste cuvinte, prin semnificatia lor, ma ghideaza in directia fireasca de urmat. Sigur, o relatie presupune implicarea a doua parti, insa eu sunt responsabila de ceea ce fac in mod direct,  pentru  bunul mers al relatiei.

Mentionez aici o singura exceptie – relatia cu mine insami – unde aparent este vorba de un singur jucator – EU. Modul cum gestionez aceasta relatie reflecta in mare masura calitatea relatiilor pe care le am cu toti ceilalti.

Atitudinea proprie intr-o relatie defineste pozitia pe care eu o aleg in raport cu celalalt! Ceea ce voi promova despre mine intr-o relatie prin atitudinea mea, este ceea ce voi primi de la ceilalti.

Indemnul meu pentru cei ce citesc aceste randuri: „Fiti autentici, implicati-va in relatiile voastre si pastrati tot timpul in minte urmatoarea afirmatie: Respectul se castiga, nu se impune!”.

Un articol de Dana Russu  

Lasati un raspuns(Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.)Postat de:

Distribuie: