Pregatita sa rezist presiunilor!

Atunci cand organismul meu trece prin experienta unui soc sau percepe o amenintare, elibereaza rapid hormoni care il ajuta sa supravietuiasca.

Hormonii ma fac sa alerg mai repede si sa fiu mai puternica. Pulsul si presiunea sangelui cresc, transportand mai mult oxigen si zahar spre muschi pentru a-i fortifica. Procesul sudorific se accelereaza cu scopul de a raci muschii atat cat sa le asigure o eficienta maxima. Tot hormonii reduc pierderile de sange in cazul in care tesuturile sunt deteriorate in urma unui accident.

Pe de alta parte, aceasta mobilizare a organismului pentru supravietuire are si consecinte negative. Aflata in stare de stres sunt agitata, anxioasa, nervoasa si iritabila. Aceste efecte imi reduc capacitatea de a fi functionala in diferitele activitati zilnice si in relatiile cu alte persoane. Tremurand si cu inima cat un purice, mi-e dificil sa lucrez cu precizie si sub control. Astfel devin predispusa la accidente si mai putin capabila sa iau decizii corecte in timp real.

Ce am de facut este sa invat sa ma adaptez pentru a-mi pastra integritatea organismului care este in permanenta amenintata de agentii stresori de toate tipurile.

Voi cum va gestionati starea de stress? Haideti sa vedem cum ne descurcam cu stresul si efectele lui la atelierul de marti din 27 mai, intre 17.00-21.00.

Articol de Simina Moldoveanu

Lasati un raspuns(Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.)Postat de:

Distribuie: