Exersam CREATIVITATEA!

Exersarea creativitatii - un antrenament pentru performanta!

Artisti din toata lumea, nu trageti in emisar! “Hai sa o vedem si pe-asta, invatati-ne voi cum sa fim creativi…”

Inainte de a continua, este important sa definim ce intelegem prin CREATIVITATE deoarece ne referim la doua abordari care, desi sunt similare prin daruirea extraordinara de care au nevoie ca sa nasca elementul de originalitate, sunt total diferite.

Prima este CREATIVITATEA ARTISTICA nascuta din indemanare, tehnica personala, auto-exprimare si este dincolo de sfera de aplicare a experimentelor propuse in acest articol.

A doua este CREATIVITATEA TEHNICA cu ajutorul careia oamenii creaza noi teorii, tehnologii sau idei si acesta este tipul de creativitate care poate fi invatata si dezvoltata.

Deseori, singura diferenta intre persoanele creative si noncreative este autoperceptia. Aceasta poate fi un permanent indemn spre idei noi sau o continua frana psihologica.

De cate ori ati auzit comentarii ca acestea: “Eu nu sunt creativ”, “ La noi in firma nu merge asta”, “Doar nu va asteptati sa inventam acum roata patrata”, “Toti stim ceea ce avem de facut de la sefu” ?

A fi creativ poate insemna in primul rand ca ne pasa. Poate ca ne propunem sa facem mai bine ceva, poate dorim sa tratam orice problema ca pe o oportunitate de a crea un produs sau un serviciu nou.

Creativitatea este un pom fructifer ale carui roade sunt infinite si se numesc IDEI. Cu cat generam mai multe idei cu atat cresc sansele de a selecta una care sa produca schimbarea pe care ne-o dorim.

Si pentru ca ideile nu se coc asa de usor singure, avem la dispozitie o lista intreaga de substante nutritive, tehnici si unelte, care sa ne ajute sa ne stimulam creativitatea, de la Brainstorming pana la Tehnica Provocarii, TRIZ, SCAMPER sau Tehnica Palariilor Ganditoare,

Va invitam in programul nostru Manager de Inovare sa experimentam impreuna cateva dintre tehnicile de stimulare a creativitatii. 

Lasati un raspuns(Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.)Postat de:

Distribuie: