Despre COMODITATE si/sau CREATIVITATE!

Intr-o lume cu eroi!

Intr-o lume cu eroi, daca EROUL ar fi CREATIVITATEA noastra, atunci tot noi am fi responsabili cu partea intunecata a acelei lumi. Si facem lucrul asta in rolul de Parinte, Educator, Legiuitor, crezand ca facem bine, cand de fapt suntem... doar COMOZI.

Daca nu te recunosti in tablou, da Share, pentru ca eu am intalnit cel putin o persoana care are ceva din cele de mai jos!

1. PARINTELE

Din dorinta de a ne proteja copiii le cerem sa intre (prea devreme) intr-un sistem rigid, formal din care nu intelege mare lucru:

- „Nu pune mana ca... te plesnesc!”

- „Stai cuminte ca...ma faci de ras!”

- „Sa spui... saru`mana!”

- „Stai cuminte ca... am treaba!”

2. EDUCATORUL

 http://www.slideshare.net/adi_gorcea/floarea-rosie?qid=ffd32048-6699-48f1-86ce-38fb78b72c37&v=default&b=&from_search=1

Multumesc Adrian Gorcea  pentru inspiratie!

 Poza este comuna cu cel care, la un moment dat in viata (trec si eu pe acolo uneori), descopera un „adevar” al lui ( o „margica”, cum o mai numesc) si ridica descoperirea lui la rang universal. Gandirea critica ma invata sa ma indoiesc si sa accept ca sunt multe fete ale lucrurilor, ca este un drept al celuilalt sa aiba propria perspectiva.

 Va rog, in rol de educatori, dati sansa creativitatii!

  3. LEGIUITORUL

Excesul de legi, regulamente, proceduri care nu sunt respectate, ca nu avem suficiente „organe”, uneori, de prea multe ori, nici macar de catre cel care le emite (si nu te uita doar la politicieni si birocrati din zona „de stat”, ca si „sectorul privat” pacatuieste masiv - vezi procedurile care sunt incalcate de emitent, de cel care este model si propovaduitor).

Iti dau un EXEMPLU de exces de reglementare care omoara cel putin imboldul de amabilitate, de fair play, ieri 12.06.2014 intr-una din stirile zilei: „... la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, la finalul partidei, jucatorii vor fi obligati sa-si dea mainile la centrul terenului!”.

 Fair play-ul este astfel institutionalizat, devine o OBLIGATIE, nemaifiind o virtute.

 Eu vreau sa raman la lumea cu EROI, unde fair playul este o VIRTUTE!

un articol de Paul Adrian Costin

Lasati un raspuns(Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.)Postat de:

Distribuie: