Daca Eu nu ma promovez, de ce ar face-o altcineva?

AUTOPROMOVARE

Am avut o discutie zilele trecute cu un prieten care vroia amanunte despre programul nostru de AUTOPROMOVARE si vreau sa va impartasesc ce i-am raspuns.

Autopromovarea inseamna ca sunt atent la tot ceea ce fac, spun si nu spun atunci  cand ma intalnesc cu orice persoana, prieten, client sau grup cu care vreau sa colaborez, sa inchei un contract, sa  conving in ceea ce priveste competentele mele si/sau sa-mi prezint cu succes proiectele. Ma promovez in fata colegilor, sefilor, partenerilor de afaceri, clientilor, prietenilor, vecinilor, copiilor (mai ales in fata copiilor) …ma promovez in fata tuturor celor cu care ma intalnesc. Cand vreau sa promovez imaginea pe care eu vreau sa o fac cunoscuta, este important sa controlez si sa am in vedere  mai multe aspecte:

  • felul in care ma imbrac;
  • ce spun, cum spun;
  • ce fac;
  • cum imi prezint competentele, performantele si planurile de viitor.   

Pentru a verifica ca, tot ceea ce comunic despre mine, pe toate caile, ´´lucreaza´´ in interesul obiectivelor mele, imi poate fi de folos ca din cand in cand sa-mi pun urmatoarea intrebare: ceea ce fac acum, in acest moment, promoveaza despre mine imaginea pe care o doresc eu? Formandu-va obiceiul de a va adresa aceasta intrebare, mai ales atunci cand sunteti  intr-una din situatiile de mai sus, veti vedea cum se declanseaza  si incepe sa se dezvolte ”propriul observator”, un proces prin care sunt mult mai atent la tot ceea ce fac, spun si nu spun si totodata veti incepe sa corectati diverse detalii foarte importante.

Autopromovarea si construirea unei imagini este un proces complex care necesita pregatire, consecventa si responsabilitate.  De imaginea pe care si-o formeaza ceilalti, despre noi,  depinde succesul nostru, depind contractele pe care le semnam,  parteneriatele pe care le incheiem, castigarea pozitiei dorite… tot ceea ce vrem si putem obtine in viata!  

Da-le oamenilor un motiv bun pentru a se gandi la tine!

Dana Russu

Lasati un raspuns(Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.)Postat de:

Distribuie: