Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?

„Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?” este intrebarea la care, copil fiind, am raspuns atunci cand oamenii mari erau interesati de planurile mele.

Pana la 7-8 ani, spuneam ca vreau sa fiu profesoara. Mai tarziu, am decis ca atunci cand o sa fiu mare voi fi medic. Credeam ca aceste doua profesii sunt cele mai importante din lume.

Acum sunt aproape mare si nu sunt nici profesoara, nici medic. De ce?… Poate pentru ca atunci cand am crescut, am realizat ca niciuna din cele doua variante nu mi se potriveste si mi-am indreptat atentia spre domenii care mi s-au parut mai interesante si mai aproape de felul meu de-a fi.

Sunt un trainer curajos, dar pana sa ajung aici, am fost intr-un continuu proces decizional influentat de evenimentele din viata mea, de lucrurile care mi-au placut sau nu, de persoanele care mi-au deschis sau inchis usi si, uneori, chiar de feeling-ul de moment.

Mi-au placut cifrele, am ales un liceu si o facultate cu profil real. Primul job a fost de Agent Servicii Clienti, job care se potrivea perfect cu programul meu de studenta in an terminal. Si de aici job-urile s-au tot schimbat, in diferite domenii, cu diverse activitati si diferite responsabilitati. Din toate am invatat ceva si fiecare in parte m-a ajutat sa fiu ceea ce sunt acum.

Exista printre noi oameni care sunt in prezent ceea ce isi doreau sa fie atunci cand raspundeau la aceasta intrebare. Cum au reusit? A fost doar o coincidenta? Si-au dorit foarte mult asta? Este suficient doar sa vrei? Sau trebuie si sa actionezi conform unui plan?

In prezent, cand mai sunt intrebata ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare, raspunsul meu este: „Cand stiu unde vreau sa ajung, stiu si ce am de facut pentru asta!”

Tu stii unde vrei sa ajungi? Stii ce ai de facut?

Daca vrei sa afli, vino marti, 6 mai, la atelierul de lucru facilitat de mine!

Articol de Alina Stancioiu

Lasati un raspuns(Adresa de e-mail nu va fi facuta publica.)Postat de:

Distribuie: